Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - Skifledanabit

Pages: 1 ... 7 [8]
106
As above, stuck inside so bored, just washed and waxed the car and I want to do something... anything going on?

107
2nd generation RX-7's / Lovely weather we\'re having
« on: February 01, 2009, 10:37:21 PM »
Anyone else having a bit of trouble? Coming back home from the missus\' place from untreated road to (i think) treated road, slightly uphill, just couldn\'t get any grip, wheelspinning in first and second, low revs, managed to get going eventually but damn did i take it slow, 20 for the rest of the way down that road i think, god knows what its like for those of you in more rural areas.
 
oh yeah one more thing, nearly had a heart attack earlier, hanging out the window of her place and a vauxhall corsa comes out of a side road and he starts sliding straight towards my car... thank god he had the common sense to turn the wheels! :2eek

108
2nd generation RX-7's / Oil Cooler Removal
« on: December 26, 2008, 03:08:49 PM »
Hey, has anyone got any clues on how to remove the banjo bolts on the oil cooler? we\'ve been freezing our nuts off trying to do it because it sprung a leak and leaked oil all over my rad.... we\'re going to try two monkey wrenches close to one another and just twist... any better ideas would be appreciated.
 
Merry Christmas and a Happy New Year (Happy Eid/Hannukah/Guru Nanaks birthday etc etc etc etc...)




109
2nd generation RX-7's / Alternator belt squeal
« on: December 16, 2008, 07:26:24 PM »
ok, this one isnt my car... but he needs help anyway...
 
FC3S 1990, his alt belt snapped a while back, I managed to find one in the boot of my car (thanks Matt) and headed over to help him out, got it changed on the roadside and since then he\'s had rediculous squeal when stationary, he loosened the belt off and tightened it up and tried all sorts of combos.
 
Anyway... it only seems to squeal with the lights on, and when they are turned on, the belt visibly slackens...
 
Come on guys, need ideas here, cheers!

110
2nd generation RX-7's / EGi gone pop
« on: October 27, 2008, 06:27:36 PM »
Ok, driving into town last night, stopped at a petrol station, no problems, from the petrol station to the pub, noticed the interior and head lights were pretty dim, didnt really think much of it, driving fine though.
 
later last night about 11, driving home and the lights became very very dim, the radio kept turning on and off by itself, the windows wouldnt do up, i pulled over turned the lights off and on, only one light popped up immediatly, followed 5 secs later by the other, the rev counter was going doolally, but the revs were at idle and fine, i popped the bonnet with the engine running, had a look under to see if there were any noticable problems, nothing, then the idle dropped very very low, almost stalling, i turned off the engine and restarted it, lights came on, but still dim.
 
I drove off and the lights went off completly, engine dropped low, even with accelerator on the floor, then massive backfire, and engine died completely, funnily the electrics worked a tiny bit, enough for the immobiliser to stay on... i tried starting again, nothing at all, no ticks, no crunches, nothing...
 
soooooo... any ideas?

111
I\'m taking a trip over for a few laps for this years holiday, anyone else going to be there?

112
I can\'t see any other threads on this but isn\'t anyone going to USC next weekend?

113
General Technical / FC3S P/S system died
« on: July 14, 2008, 07:38:55 PM »
My mate has an FC3S and the power steering coolant pipe (in front of the rad) has rusted up and blown,


can this pipe be replaced with an oil cooler? would it be better?
 
also, the adjustable pulley for the P/S on the unit itself is loose, the bearing has gone, would replacing the bearing be best or would ot be better to upgrade the pully full stop? Also note the feathering on the brand new belt



 
Could there be any other faults causing this because i dont want to replace these parts and have it happen again

114
2nd generation RX-7's / My FC EGi
« on: June 17, 2008, 03:49:01 PM »
Hey everyone, thought i\'d best show introduce myself properly, I bought this car off of "Matts-gen2" through this forum, so first of all thanks to him and thanks to you guys too i guess.
 
I had some time off today to get her cleaned up nicely but I havent waxed or polished her yet.
 







 
This one was taken the same night I got her
 

115
Ok, I\'ll start with the major problem, my window wipers don\'t work on any setting, you think this could be a fuse? I\'ll list my problems in fact...
 
- Window wipers not working at all.
- Washers don\'t work.
- Rear and side door lights come on when interior lights are on.
- Interior lights very very dim when turned on.
- fog light dash light on when fog light is off.
- Sunroof doesn\'t like opening, I managed it once or twice but now doesn\'t want to know.
 
thats all i can think of this late at night, any help would be appreciated as I have a good few hours tomorrow afternoon to get to Halfrauds and get bits...
 
Thanks

Pages: 1 ... 7 [8]