Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - EphChi

Pages: [1]
1
Wanted Items / 13B FD housing
« on: October 12, 2018, 04:46:56 PM »
Hi Guys,
 :sign0085:

Im looking for a front engine iron for my 13b due to mine turning to rust thanks to a water coolant seal failure.  :angryfire:

if anyone is able to help me source one id greatly appreciate it!

Thanks

Matt

2
3rd generation RX-7's / Rapidly climbing temperature
« on: May 28, 2018, 09:09:16 PM »
Hi Guys,

I'm looking for some advice about coolant leaks and the sort. Recently on my 13B i have had the Radiator, hoses and thermostat changed as the pipes were getting old (replaced them about 4 years ago along with the thermostat) and the radiator had a small crack in it so it would shoot out water when ever the system was under pressure. everything was switched over fine.

About 2 weeks ago I was out having a drive around the island and i noticed that the water temperature was climbing quicker than normal even under standard driving in the town. So I parked up and left it to cool for a couple of hours. I then drove it home but saw the same issue with the water temp was climbing pretty fast again. I left it to cool down once i got home with the temp hitting about 115 before i turned it off, I thought the best action her was to turn it off but then have the ignition on again to keep the radiator fans going and opening the bonnet to get as much cool air to the engine. after about 5/10 minutes i turned the engine back on to start the water pump to move the slightly cool water around the system. this worked thankfully and the temp plummeted to about 85 degrees. i was happy with this so i then turned off and left it to cool down naturally.

I then drove it a week later and after about a 10 minutes (5 minutes warm up 5 drive time) the temperature which stayed at 30 on the apexi commander shot up to 80 degrees and kept climbing as i was on the way back the water temp shot from around the high 80's to 120 in about 2/3 minutes. i have now just been out to the car to check coolant levels and it took about 1.5L's of coolant water mix. so i started up the car which was a bit lumpy as its not been started in just over 2 weeks, and the water temp did the same. It stayed at around 30 degrees for about 5 or so minutes then climbed to 80 in about a minute or less even.

Sorry for the long read!

I hope any of you guys haven't had anything similar happen to you but if you have, could you please let me know of what the issue is and what any possible solutions would be?

Thanks in advance.

Matt!

Pages: [1]